Olomoucké tvarůžky v bramboráku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olomoucké tvarůžky v bramboráku
Olomoucké tvarůžky v bramboráku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35019 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Majoránka |
7 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,5 l | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
300 g | Sýr Tvarůžky |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,4mg |
Draslík | 474,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 146,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 30%, Sýr Tvarůžky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olomoucké tvarůžky v bramboráku postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nastrouháme na struhadle do větší mísy. Přidáme majoránku, smetanu, sůl a pepř. Žloutky dobře promícháme s prolisovaným česnekem a vlijeme do bramborové směsi, přisypeme mouku a vše smícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do surovin v míse. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, naběračkou naléváme těsto a smažíme, ale jen z jedné strany. Přesně stejně usmažíme další bramborák. Pečeme až do spotřebování připraveného těsta. |
3 | Sýr a tvarůžky nastrouháme na širším struhadle. Vezmeme jeden bramborák, na neopečenou stranu dáme nastrouhaný sýr s tvarůžky a přikryjeme druhým bramborákem, opět s neopečenou stranou. Spojené a naplněné bramboráky trochu přimáčkneme k sobě, aby zůstaly lépe spojené a dáme do fritézy dopéct. |
Poznámka
Bramboráky podáváme na nahřátém talíři s trochou ostrého kečupu, anebo s kysaným zelím.