Recept

Česnekové krůtí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35041

Ingredience

1 ks Citron
600 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 349 kcal
Kilojoule 1 460kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
35% Sodík 698 mg
66% Bílkoviny 37 g

Česnekové krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.

2

Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.

3

Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.

4

Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.

5

Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.

6

Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept