Ravioli s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s dýní
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35062 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
115 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Sýr Parmezán |
Těsto pro výrobu vaječných surovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
450 g | Dýně |
1 špetka | Muškátový oříšek |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
Ravioli s dýní | |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 232,1mg |
Draslík | 460,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 9g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Sůl, Vejce slepičí, Dýně, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s dýní postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nádivku. Dýni nakrájíme na větší kousky, odstraníme vnitřní vlákna a semínka. Kousky dýně položíme slupkou dolů k plechu na pečení a pokapeme olejem. Pečeme 30 minut při 220 stupních Celsia. Během pečení dvakrát otočíme. |
2 | Opečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom ji mohli uchopit do ruky. Poté dužinu seškrábneme do misky a slupku vyhodíme. |
3 | Dužinu rozmělníme vidličkou, přimícháme nastrouhaný parmezán spolu s muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme zcela vychladnout. |
4 | Vyválíme 50 cm dlouhý plát. Vytvoříme podél okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. |
5 | Zvlněným krájecím kolečkem vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. Ravioli rozložíme na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. |
6 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím v pánvi necháme zpěnit máslo. |
7 | Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým máslem a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. |