Vinařský salát s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinařský salát s krůtím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35063 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
10 g | Citronová kůra |
125 g | Hroznové víno |
1200 g | Krůtí prsa |
200 ml | Majonéza |
1 ks | Mango |
80 g | Mrkev kořen |
90 g | Ořechy vlašské |
3 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel - nať |
10 g | Řeřicha |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 195,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Hroznové víno, Krůtí prsa, Mango, Ořechy vlašské, Pepř černý celý, Řeřicha mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinařský salát s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce dáme cibuli, mrkev, petržel, citronovou kůru, celý pepř, bobkový list, krůtí maso a sůl. Přikryjeme a asi 1 hodinu velmi zvolna vaříme, až maso změkne. Odstavíme a maso necháme ve vývaru úplně vychladnout. |
2 | Maso vyndáme z vývaru a obereme maso. Kůži a kosti odstraníme |
3 | a maso nakrájíme na kostky. Maso dáme do velké mísy a přidáme |
4 | majonézu. Zamícháme, aby se maso majonézou stejnoměrně obalilo. |
5 | Na talíře dáme vrstvu řeřichy a na ni rozdělíme krůtí směs. Po okrajích ji obložíme kostičkami manga a hroznovým vínem, posypeme ořechy a podáváme při pokojové teplotě. |