Jednoduchý recept

Hovězí na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35070

Ingredience

2 ks Celer - nať
1 kg Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
0,8 l Víno červené
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 682 kcal
Kilojoule 2 852kJ
11% Sacharidy 39 g
139% Tuky 104 g
11% Sodík 215 mg
105% Bílkoviny 59 g

Hovězí na víně postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.

2

Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

3

Plátky masa podáváme s omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu doporučujeme nové brambory či vařenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept