Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35085

Ingredience

60 g Anglická slanina
2 ks Citrony
1 kg Kančí maso
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Smetana jihočeská zakysaná15%
2 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
14 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
3% Sacharidy 9 g
42% Tuky 32 g
17% Sodík 348 mg
70% Bílkoviny 39 g

Divočák na česneku postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme a prošpikujeme na špalíčky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájeným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej, maso osolíme, opepříme a ze všech stran zprudka opečeme.

2

Vše z pánve přeložíme na pekáč, přilijeme citrónovou šťávu, zalijeme vodou, vložíme do trouby a pečeme 90 minut. Před ukončením pečení maso potřeme máslem, zalijeme smetanou a dopečeme do měkka.

3

Upečené maso naporcujeme na úhledné plátky.

Poznámka

Divočáka na česneku podáváme s rýží, vařenými bramborami, hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept