Anglické mětynky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické mětynky
Anglické mětynky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35101 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí sušené |
45 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 7,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické mětynky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Přilijeme mléko a 150 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které hněteme ještě 10 minut. |
2 | Těsto vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. |
3 | Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Vytvarujeme bochánky, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Každý bochánek uprostřed propíchneme rukojetí vařečky, kterou několikrát otočíme. Povrch ještě propícháme vidličkou. Bochánky přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme 20 minut dokynout. |
4 | Před pečením mětynky mírně poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout. |
Poznámka
Na poprášení bochánků použijeme asi 1 lžíci mouky.