Šunkové croissanty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkové croissanty
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 35106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Plundrové těsto |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 106,8mg |
Draslík | 29,1mg |
Vláknina | 67,7mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Plundrové těsto nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkové croissanty postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce rozválíme plundrové těsto na plát a rozkrájíme na 6 trojúhelníků. |
2 | V misce smícháme med s hořčicí, špetkou soli a pepře. Směsí potřeme trojúhelníky. |
3 | Plátky šunky přeložíme úhlopříčně na poloviny a položíme na trojúhelníky těsta. Zavineme od základny k vrcholu do tvaru rohlíku. |
4 | Croissanty urovnáme dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut dozlatova. |
6 | Ihned podáváme. |