Neapolské ravioli se šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolské ravioli se šunkou a sýrem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35135 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 ml | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
150 g | Mozzarella |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
115 g | Šunka parmská |
30 ml | Sýr Parmezán |
175 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Rajská omáčka | |
1 ks | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 283,0mg |
Draslík | 439,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Cibule, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčatová pasta, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mozzarella, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka parmská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolské ravioli se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme omáčku. Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou cibuli doměkka. Přimícháme pokrájená rajčata z konzervy a prázdnou ji dolijeme čistou vodou a přilijeme ji do pánve. Poté přimícháme rajčatovou pastu a oregano se solí a pepřem. Podusíme na 30 minut. Pokud máme omáčku hustou, zředíme ji. |
2 | Jako druhá část následuje příprava nádivky a raviol. V míse smícháme nakrájenou parmskou šunku, mozzarellu, nastrouhaný parmezán, ricottu, vejce a nasekanou čerstvou petržel. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Těsto připravíme smícháním mouky, vajec a soli, vypracujeme hladké těsto, které rozválíme na pruhy o délece 50 cm. V pravidelných rozestupech rozmístíme 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme vodou. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Trochu poprášíme moukou. Naplněné těsto kolem nádivky dokola vyřízneme. Vzniklé ravioli rozložíme na utěrku, trošku poprášíme moukou a necháme oschnout. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut, poté scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy. Podáváme přelité omáčkou a posypané parmazánem. |