Recept

Pohankové karbanátky se šťouchanými brambory a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35139

Ingredience

700 g Brambory
2 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
7 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Pohanka
80 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,7 l Voda pitná
700 g Zelí kysané
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
17% Sacharidy 61 g
33% Tuky 25 g
33% Sodík 662 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pohankové karbanátky se šťouchanými brambory a zelím postup přípravy receptu:

1

Pohanku dobře promyjeme a uvaříme v 6 dl vody. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut. Pohanku pak scedíme a dáme ji do mísy.

2

Mezitím si oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostky, zalijeme 1 litrem vody s 1 lžičkou soli a lžičkou kmínu. Vaříme je 15-20 minut, pak je scedíme a rozšťoucháme.

3

Dvě cibule očistíme a pokrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej (2 lžíce). Jednu pokrájenou cibuli zpěníme dozlatova, přidáme kysané zelí, 1-2 lžičky cukru (i více, podle kyselosti zelí), podlijeme 0.5 dl vody a podusíme ho za občasného promíchání 10 minut. Dochutíme černým pepřem, případně solí a smícháme s rozšťouchanými brambory. Hrnec zakryjeme a uchováme teplé.

4

V pánvi si rozpustíme slaninu, přidáme k ní druhou pokrájenou cibuli a vše usmažíme dozlatova.

5

K pohance přidáme podle chuti přibližně 0.5-1 lžičku soli, osmaženou slaninu s cibulí (i omastkem), 0.5 lžičky bílého pepře, prolisovaný česnek, majoránku, vajíčko, sladkou a pálivou papriku. Promícháme a zahustíme strouhankou. Směs na karbanátky by měla být dostatečně tuhá. Vytvoříme kulaté karbanátky, které obalíme v mouce.

6

Ve větší pánvi si rozpálíme přibližně 5 lžic oleje a karbanátky usmažíme z obou stran do zlatohněda. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany.

7

Na talíře rozdělíme šťouchané brambory se zelím, přidáme k nim karbanátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept