Smažené selské brambory s pórkem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené selské brambory s pórkem a sýrem
Smažené selské brambory s pórkem a sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35190 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko plnotučné |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
150 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 698,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 14,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř 4 barev, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené selské brambory s pórkem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory omyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 4 mm silné. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Pórek omyjeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. |
2 | Ve větší litinové nebo teflonové pánvi rozpálíme máslo se sádlem. Přidáme pórek s cibulí, anglickou slaninu, promícháme a smažíme dorůžova. Pak po celé ploše rozložíme brambory, posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev a vše smažíme pod poklicí. Přibližně každých 5 minut brambory se všemi přísadami obracečkou obrátíme, aby se smažily z každé strany (jsou hotové přibližně za 30-40 minut). Tvrdý sýr přimícháme přibližně 7 minut před dopečením brambor. |
3 | Osmažené brambory jsou křupavé a mají zlatou barvu. |
4 | Ke každé porci horkých selských brambor podáváme sklenici mléka. |