Vepřová kapsa se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kapsa se sýrem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
180 g | Sýr Gruyére |
800 g | Vepřová pečeně |
350 ml | Víno bílé |
NÁDIVKA | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
10 g | Petržel - nať |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
60 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špenát listový čerstvý |
60 g | Strouhanka |
60 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 278,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gruyére, Vepřová pečeně, Víno bílé, Česnek, Rozmarýn čerstvý, Slanina vepřová, Špenát listový čerstvý, Strouhanka, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kapsa se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: očistíme špenát, dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech a krátce povaříme, aby povadl. |
2 | Vodu ze špenátu slijeme a uchováme. Špenát najemno nasekáme |
3 | a smícháme s ochucenou strouhankou, slaninou, parmezánem, vejcem česnekem, smetanou, petrželí a rozmarýnou. Je-li nádivka příliš suchá, přilijeme trochu vína nebo vody z vaření špenátu. |
4 | Do masa uděláme kapsy a naplníme. Dáme je do pekáče a zalijeme vínem. Přikryjeme a asi 50 minut podusíme v předehřáté troubě při 160°C. |
5 | Pekáč vyndáme z trouby a zvýšíme teplotu trouby na 220°C. Výpek podlijeme vínem. Na kotlety klademe plátky sýra a mísu vrátíme do trouby, 10-15 minut zapékáme, až se sýr roztaví. Podáváme horké. |