Griliášový puding - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Griliášový puding
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35252 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
120 g | Cukr moučkový |
70 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
120 g | Strouhanka |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
7 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Griliáš | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Ořechy lískové pražené |
Na formu | |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 541,1mg |
Draslík | 255,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Ořechy lískové pražené, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Griliášový puding postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku přelijeme mlékem a necháme chvíli zvlhnout. Mezitím v míse smícháme máslo, prosátý cukr, žloutky a vanilku a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru, šťávu z citronu, utlučený griliáš, vlhkou strouhanku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek suché struhanky. |
2 | Formu vymažeme a vysypeme, vlijeme do ní těsto a v páře vaříme cca 60 minut. Puding vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme s ušlehanou smetanou. |
3 | Griliáš připravíme tak, že na ocelovou pánev nasypeme cukr a nasucho jej na plotně necháme zezlátnout. Poté jej smícháme s opraženými, nahrubo nasekanými ořechy. Přemístíme na plech a necháme vychladnout. Nakonec utlučeme v hmoždíři a prosejeme. |