Recept

Švestková omáčka s rumem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35261

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo jihočeské
2 polévková lžíce Rum
20 g Skořice mletá
1,5 l Voda pitná
400 g Švestky sušené
1 polévková lžíce Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 023kJ
16% Sacharidy 57 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 12 mg
3% Bílkoviny 2 g

Švestková omáčka s rumem postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky.

2

Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme.

Poznámka

Omáčku podáváme s uzeným masem, anebo na pikantní způsob připravenou zvěřinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept