Jednoduchý recept

Rýžový puding s kakaem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35270

Ingredience

80 g Cukr moučkový
10 g Kakao
0,3 l Kompot meruňkový
0,3 l Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
20 g Pomerančová kůra
100 g Rýže loupaná
4 ks Vejce slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
17% Sacharidy 62 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 120 mg
23% Bílkoviny 13 g

Rýžový puding s kakaem postup přípravy receptu:

1

Rýži přebereme, spaříme, v mléce uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme máslo, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Poté vmícháme vychladlou rýži, nasekanou, v cukru naloženou pomerančovou kůru a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Do poloviny těsta přidáme kakao.

2

Přelijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, dozdobíme kompotovanými meruňkami, přelijeme šťávou z kompotu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept