Jehněčí s omáčkou česnekovou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s omáčkou česnekovou
Jehněčí s omáčkou česnekovou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35312 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
450 g | Jehněčí kýta |
60 g | Kaštany vodní |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 462,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Ocet vinný, Olej rostlinný, Olej sezamový, Paprika zelená, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštany vodní, Omáčka sójová, Pepř sečuánský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s omáčkou česnekovou postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kousky, v misce smícháme půl lžíce sezamového oleje, lžíci sójové omáčky, čínské rýžové víno a sečuánský pepř. Touto směsí polijeme maso, promícháme a necháme půl hodiny marinovat. |
2 | Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a dáme smažit rozetřený česnek a maso i s marinádou. Smažíme 3 minuty. Přidáme rozčtvrcené vodní kaštany a pokrájenou papriku a minutu smažíme, přidáme zbývající sójovou omáčku, vinný ocet a promícháme. Přidáme sezamový olej a povaříme za neustálého míchání dvě minuty. |
3 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s rýží nebo nudlemi.