Jehněčí kotletky s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky s jogurtem
Jehněčí kotletky s jogurtem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
400 g | Jehněčí kotlety |
60 ml | Jogurt bílý |
500 g | Kuskus |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 635,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 416,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Kuskus, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotletky s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy. |
2 | Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem. |