Čokoládový puding se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový puding se šlehačkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35380 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
80 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Ořechy lískové |
50 g | Piškoty dětské |
0,3 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 485,4mg |
Draslík | 336,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Piškoty dětské, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový puding se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme máslo s cukrem, žloutky a vanilkou a třeme cca 30 minut. Přidáme strouhanou čokoládu, nastrouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozdrobené piškoty. |
2 | Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme studený s ušlehanou smetanou. |