Tagliatelle s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s bylinkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35508 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička sušená |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
120 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 15,5mg |
Draslík | 243,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 728,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Chilli paprička sušená, Máta, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Lístky rozmarýnu a petržele nasekáme spolu s lístky máty, šalvěje a bazalky. |
2 | V pánvi necháme zpěnit olej s polovinou množství másla. Osmahneme šalotku, česnek nakrájený na drobné kousky a mleté chilli papričky. Za stálého míchání smažíme na velmi mírném ohni 3 minuty. |
3 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
4 | Do pánve přimícháme nakrájené bylinky a bobkový list. Mícháme a smažíme další 3 minuty. Poté dolijeme bílým vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme na prudkém ohni 2 minuty, až se tekutina mírně vyvaří. Snížíme teplotu, přilijeme zeleninový vývar a povaříme 2 minuty. |
5 | Z pánve odstraníme bobkový list. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k bylinkám na pánvi. |
6 | Těstoviny s bylinkami smícháme ještě s máslem a znovu promícháme. Ihned podáváme. |