Vejce nahniličku s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce nahniličku s křenem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3562 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 926,1mg |
---|---|
Cholesterol | 520,7mg |
Draslík | 156,6mg |
Vláknina | 16,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce nahniličku s křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce vaříme 4 minuty. Potom je naťukneme, přendáme do studené vody, aby se snadno loupala a potom je v teplé vodě prohřejeme. |
2 | Oloupaná vejce rozpůlíme, posypeme strouhaným křenem a polijeme rozehřátým máslem. |
3 | Křen strouháme těsně před podáváním. |