Salát s mořskými plody a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s mořskými plody a bylinkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35625 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
175 g | Krevety tygří - loupané |
450 g | Mušle slávky |
1 hrst | Petržel - nať |
175 g | Sépie |
175 g | Těstoviny Conchiglie |
250 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
90 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 126,4mg |
Draslík | 601,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 344,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mušle slávky, Sépie, Víno bílé, Voda pitná, Česnek, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Petržel - nať, Těstoviny Conchiglie, Kapary, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s mořskými plody a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Slávky očistíme pod studenou vodou a odstraníme „vousy“. Odebereme mušle, které se nezavřou ani když s nimi poklepeme. |
2 | Přivedeme k bodu varu polovinu množství vína, nakrájený česnek, petržel a slávky. Vaříme 5 minut, až se mušle otevřou. Během varu hrncem často rázně zatřeseme. |
3 | Mušle slijeme, necháme vychladnout a tekutinu z hrnce si ponecháme stranou. Po vychladnutí všechny vyloupeme a tekutinu z nich zachytíme do misky. Mušle, které se během varu neotevřely, odstraníme. |
4 | V hrnci přivedeme k bodu varu tekutinu, ve které se mušle vařily, zbývající víno a sépiové kroužky. Dusíme 30 minut, aby nám sépiové kroužky změkly. Občas zamícháme. Po půl hodině varu necháme vychladnout. |
5 | Mezitím uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Smícháme si olej, citrónovou šťávu, pokrájené kapary, petržel, utřený česnek. Dochutíme solí a pepřem. |
6 | Uvařené těstoviny slijeme, smícháme se zálivkou a promícháme. Necháme vychladnout. |
7 | Vychladlé sépiové kroužky vyndáme z hrnce, opláchneme ve studené vodě a smícháme se slávkami a těstovinami. Mísu zakryjeme umělohmotnou fólií a necháme 4 hodiny vychladnout v lednici. Před podáváním znovu promícháme, ochutnáme a popřípadě dochutíme. |