Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35695

Ingredience

30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka polohrubá
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové škvarky
Náplň
20 g Cukr vanilka
100 g Rozinky tmavé
150 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
15% Sacharidy 56 g
15% Tuky 12 g
10% Sodík 210 mg
89% Bílkoviny 50 g

Škvarkové tašky postup přípravy receptu:

1

V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme do mísy na jemno, přisypeme mouku, rozklepneme vejce, kypřící prášek, vylijeme kvásek, rukami vypracujeme tuhé těsto a necháme 20 minut vykynout.

2

Vál posypeme moukou a na něj vysypeme vykynuté těsto, které vyválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme tvarohovou náplň, rohy spojíme do trojúhelníku, dobře prsty zmáčkneme k sobě a skládáme na máslem vymazaný plech. Tašky potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

3

Tvarohová náplň: V míse rozmícháme tvaroh, vanilkový cukr a rozinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept