Jednoduchý recept

Sleď na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35721

Ingredience

40 g Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
800 g Sleď čerstvý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 787kJ
2% Sacharidy 8 g
39% Tuky 29 g
12% Sodík 232 mg
44% Bílkoviny 25 g

Sleď na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné sledě zbavené hřbetní kosti rozpůlíme, omyjeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Opečeme je po obou stranách na části másla v pekáči a vyjmeme.

2

Ve výpeku opečeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme zpět sledě, přilijeme víno a na sledě navrstvíme opečenou cibuli. Vše posypeme strouhankou, kterou pokapeme zbylým máslem.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Sledě upravíme na talíře, obložíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou petrželkou.

5

Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept