Recept

Pstruh na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35840

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Citrony
6 ks Hřebíček
1 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Ocet vinný červený
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Petržel - nať
1 kg Pstruh
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
1,5 dl Voda pitná
3 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
3% Sacharidy 11 g
56% Tuky 42 g
17% Sodík 337 mg
95% Bílkoviny 53 g

Pstruh na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Vykucháme pstruhy, ale hlavy jim necháme. Ryby osušíme a vložíme do velkého pekáče.

2

V hrnci uvedeme do varu vinný ocet a přelijeme jím pstruhy. Necháme je 20 minut marinovat v lednici.

3

Do pánve dáme vodu, víno, pokrájenou mrkev, kůru z jednoho citronu, bobkové listy, pokrájenou cibuli, hřebíček, tymián, pepř, mořskou sůl a vše prohřejeme.

4

Ryby vyjmeme z marinády a necháme okapat. Poté ryby vložíme do velké pánve a přelijeme vinnou směsí, kterou jsme přivedli k varu. Směsi použijeme tolik, aby byly ryby do poloviny ponořené. Pánev přikryjeme pokličkou a ryby povaříme 15 minut.

5

Poté ryby z pánve vyndáme, necháme z nich okapat tekutinu a rozdělíme je na talíře. Udržujeme teplé.

6

Tekutinu vaříme v pánvi tak dlouho, až se většina vypaří a zůstane 6 lžic. V rendlíku rozehřejeme máslo a procedíme je do šťávy v pánvi. Pstruhy serírujeme přelité šťávou a posypané drobně posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept