Parmice červená po sardinsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice červená po sardinsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35852 |
Ingredience
50 g | Ančovička - filety |
2 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
50 g | Hrozinky |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kg | Parmice |
2 ks | Pomeranče |
1,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,3mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Cibule, Cuketa, Hrozinky, Koriandr mletý, Parmice, Pomeranče, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice červená po sardinsku postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut. |
2 | Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty. |
3 | Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky. |
4 | Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut. |
5 | Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily. |
6 | Podáváme vychlazené. |
Poznámka
Parmice vykostěná a pokrájená na plátky.