Treska smažená s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska smažená s mangem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35876 |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 ks | Mango |
175 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 dl | Šťáva z růžových grepů |
450 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 646,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 560,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Mango, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Šťáva z růžových grepů, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska smažená s mangem postup přípravy receptu:
1 | Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev. Olej rozehřejeme v předehřátém woku a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev a papriku. |
2 | Tresku pokrájíme na kostky. Oloupeme mango a dužinu oškrábeme z pecky, pokrájíme ji na tenké plátky. Do woku přidáme mango a tresku a smažíme 5 minut. |
3 | Smícháme v misce solamyl, ovocnou a limetkovou šťávu, sójovou omáčku a nalijeme směs do woku. Vaříme, dokud nezačne směs houstnout. |
4 | Hotový pokrm posypeme koriandrem a podáváme. |