Recept

Chřest v holandské omáčce s lososem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35884

Ingredience

800 g Brambory
2500 g Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
350 g Losos uzený
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Petržel - nať
3 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2,5 l Voda pitná
4 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 530kJ
16% Sacharidy 57 g
70% Tuky 53 g
15% Sodík 306 mg
81% Bílkoviny 46 g

Chřest v holandské omáčce s lososem postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme škrabkou od hlaviček, výhonky chřestu svážeme do svazečků po 8 kouscích a uvaříme v 1 litru slané vody s kostkou cukru (dřevnaté spodní části odkrojíme a vyvaříme je spolu s chřestem). Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme je neloupané

2

v 1,5l osolené vody. Po uvaření brambory scedíme a těsně před podáváním je oloupeme. Holandskou omáčku připravíme našleháním žloutků s vínem a špetkou soli. Po rozšlehání mísu se žloutkovou směsí vložíme do vodní lázně na mírný plamen a vymícháme hmotu dohladka. Potom po lžičkách vmícháme rozpuštěné máslo a dochutíme pepřem, solí a trochou bílého vína. Uvařené chřestové svazečky na talířích rozvážeme a okolo chřestu rozložíme vařené brambory a plátky uzeného lososa. Vše polijeme holandskou omáčkou a ozdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept