Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 35887 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Omáčka rybí |
600 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
200 g | Hrachové lusky |
2 polévková lžíce | Koriandr celý |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
65 ml | Olej rostlinný |
100 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 974,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rybí, Vepřová kýta, Chilli omáčka, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Koriandr celý, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty. |
Poznámka
Podáváme s vařenými nudlemi.