Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35936

Ingredience

4 cl Calvados
2 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr krupice
125 ml Džus jablečný
800 g Jablka
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 110kJ
17% Sacharidy 62 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 20 mg
3% Bílkoviny 2 g

Jablečný sorbet postup přípravy receptu:

1

Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.

2

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.

3

Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.

4

Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept