Pasta z ementálu s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pasta z ementálu s pivem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35939 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Arašídy |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 1,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl - bramborový škrob, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pasta z ementálu s pivem postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme pivo se solamylem, nastrouhaný sýr, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Zahříváme za stálého míchání, až se utvoří kompaktní hmota. Na závěr vmícháme burské oříšky a pod fólií necháme pomazánku do druhého dne v chladničce uležet. |