Podlesníky z vařených brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podlesníky z vařených brambor
Podlesníky z vařených brambor
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35958 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 kávová lžička | Kmín celý |
300 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 dl | Podmáslí kysané 1% |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
12 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 349g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 9g |
Vláknina | 255g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 6,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Podlesníky z vařených brambor postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka. Uvařené scedíme a vychladlé oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s polohrubou moukou (200-300 g), vejcem, solí (zarovnanou lžíci), pepřem a podmáslím. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš řidší. |
2 | Zelné listy (z čerstvého hlávkového zelí) dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na každý list nabereme lžicí těsto, dáme na zelné listy a tence těsto rozetřeme. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby upéct. |
3 | Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Když z upečených podlesníků odstraníme zelný list, zůstane na nich vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni. |
4 | Upečené podlesníky potřeme rozpuštěným sádlem, dosolíme podle chuti a podáváme na míse i se zelným listem. |
Poznámka
Pokud podlesníky chceme sladké, po upečení odstraníme zelný list, potřeme je z obou stran máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.