Jarní quiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní quiche
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 36013 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 g | Gouda |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka tradiční |
500 g | Těsto na pizzu |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zakysaná smetana |
500 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 160,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 334,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Pepř černý mletý, Šunka tradiční, Těsto na pizzu, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní quiche postup přípravy receptu:
1 | Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu a dáme do formy na quiche. Nezapomeneme vytvarovat okraj, aby nám náplň nevytekla. |
2 | Šunku nakrájíme na proužky a smícháme se zeleninovou směsí. Tím pak posypeme těsto. |
3 | Smícháme vejce, nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, přidáme špetku soli a pepře a přelijeme celý koláč. |
4 | Quiche pak pečeme v troubě cca 1 hodinu na 180 stupňů. |
5 | Podáváme vlažné, případně vychlazené. |