Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36029

Ingredience

1 polévková lžíce Kardamom
2 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Med včelí
6 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř cayenský
250 g Rýže dlouhozrnná
400 g Vepřové kotlety
750 ml Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 270kJ
18% Sacharidy 66 g
26% Tuky 19 g
4% Sodík 82 mg
47% Bílkoviny 26 g

Kotlety s kardamomem postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme dle návodu, přikryjeme a necháme dojít.

2

Naklepané vepřové kotlety bez kostí nakrájíme na tenké nudličky. V misce si připravíme marinádu ze zázvoru, kajenského pepře a medu. Z listů bílého zelí nakrájíme asi 4 cm široké pruhy. Maso opláchneme vlažnou vodou, necháme okapat a také pokrájíme na nudličky nebo na malé kousky.

3

Na třech lžících rozpáleného oleje ve woku osmažíme zelí s kardamomem, přidáme koření kari a uvařenou dlouhozrnnou rýži. Vše smícháme a vyjmeme z pánve.

4

Přilijeme zbylý olej, rozpálíme a prudce osmažíme nudličky masa, přidáme směs a vše znovu smícháme dohoromady.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept