Mrkvovo-makový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-makový dort
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3603 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
130 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mák mletý |
100 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mrkev kořen |
150 g | Olej stolní |
150 g | Ovesné vločky |
6 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 225,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Ovesné vločky, Pomerančová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mák mletý, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-makový dort postup přípravy receptu:
1 | Omytou a nastrouhanou mrkev smícháme v misce s ovesnými vločkami. Přidáme pomerančovou šťávu, mák a mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva. Vše promícháme. |
2 | Do další mísy dáme vanilkový a pískový cukr, olej a vejce. Vyšleháme a přidáme k mrkvové směsi a promícháme. |
3 | Těsto nalijeme do vymazané formy a upečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 stupňů. |