Oranžová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oranžová roláda
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36103 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
125 g | Máslo čerstvé |
750 g | Mrkev kořen |
80 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
300 g | Cibulka jarní |
150 g | Jogurt bílý smetanový |
250 g | Okurka salátová |
3 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
10 g | Sůl |
125 g | Sýr kozí |
125 g | Sýr smetanový tavený 45% |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 430,2mg |
Draslík | 685,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Cibulka jarní, Okurka salátová, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Jogurt bílý smetanový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oranžová roláda postup přípravy receptu:
1 | Nasolíme na kostičky nakrájenou okurku, dáme na cedník a necháme ji 20 minut stát. |
2 | Plech vyložíme namaštěným pergamenem. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme polovinu česneku, jemně nakrájenou červenou papriku a dobře scezená rajčata. Podusíme 5 minut. Přidáme strouhanou mrkev a znova podusíme 2 minuty. Necháme prochladnout. |
4 | Vyšleháme žloutky, sůl a pepř do pěny. K žloutkům přidáme zeleninovou směs. Na závěr zamícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. |
5 | Zeleninový piškot rozetřeme na plech a pečeme 10 minut v troubě na 200 °C dozlatova. Přikryjeme a necháme plát vychladnout. |
6 | Náplň: opláchneme okurku a dobře ji osušíme. V míse ji smícháme s kozím sýrem, taveným sýrem, jarními cibulkami, drceným česnekem, nasekanou petrželkou, tymiánem a černým pepřem. Je-li náplň příliš hustá, rozředíme ji smetanovým jogurtem. |
7 | Z plátu sejmeme pergamen a korpus přeložíme na další pergamen. Plát potřeme náplní. Ponecháme okraj 2,5 cm. Pomocí papíru stočíme po delší straně do tvaru rolády. Zabalíme do papíru nebo přikryjeme fólií a dáme na 30 minut chladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. |