Recept

Zapečené uzené maso s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36109

Ingredience

400 g Brambory
250 g Chřest zelený
150 g Hrášek
200 g Kedlubna
250 g Moravské uzené maso
250 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 45%
7 g Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
9% Sacharidy 31 g
221% Tuky 166 g
51% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Zapečené uzené maso s chřestem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso a brambory ve slupce uvaříme. Zeleninu — chřest, kedlubnu a mrkev — očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme v masovém vývaru, když je zelenina téměř měkká, přidáme k ní hrášek a vývar se zeleninou ochutíme solí a pepřem.

2

Pekáč s vysokým okrajem nebo širokou ohnivzdornou mísu vytřeme nebo vylejeme máslem a vysypeme strouhankou. Do takto připravené mísy nebo pekáče rozložíme uzené maso, na které navrstvíme zeleninu, potom vše podlijeme trochou vývaru z masa a zeleniny a posypeme strouhaným sýrem.

3

V předehřáté troubě na 200 °C pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept