Recept

Conchiglie s hřebenatkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36118

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Cibule
1 ks Citrony
600 g Hřebenatka
15 g Máslo čerstvé
6 ks Pepř černý celý
15 g Petržel - nať
40 ml Rajčatová šťáva
500 g Těstoviny Conchiglie
75 ml Voda pitná
Omáčka
30 g Mouka pšeničná hladká
45 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 845 kcal
Kilojoule 3 534kJ
25% Sacharidy 89 g
49% Tuky 36 g
37% Sodík 732 mg
73% Bílkoviny 41 g

Conchiglie s hřebenatkami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme hřebenatky, vodu, polovinu citronové šťávy, cibuli, pepř, bobkový list a přivedeme k varu.

2

Zakryté zvolna vaříme, až jsou hřebenatky neprůhledné. Vyjmeme je, procedíme šťávu a uschováme ji.

3

Omáčka: rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby a mírně podusíme 2 minuty, občas zamícháme. Přidáme mouku a mícháme ještě 1 minutu. Nalijeme vodu z hřebenatek. Vaříme a mícháme ještě několik minut, až omáčka zhoustne. Vlijeme smetanu a rajčatový protlak a přivedeme k varu. Mícháme do zhoustnutí.

4

Ve velkém hrnci osolené vody těstoviny uvaříme podle návodu.

5

Těstoviny scedíme, potom je promícháme s máslem a zbývající citronovou šťávou. Do omáčky přidáme hřebenatky a prohřejeme je.

6

Rozdělíme na talíře. Na těstoviny nalijeme omáčku, ozdobíme petrželkou, citronovými řezy a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept