Špagety po římsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po římsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 36149 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
175 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 25g |
Draslík | 440,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Špagety, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety po římsku postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozehřátém oleji restujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme na nudličky nakrájenou pancettu a opékáme ji asi 5 minut. Podlijeme vínem, které svaříme na polovinu. |
2 | Do základu vmícháme rajčata a zvolna povaříme 15 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme. |
3 | V dostatečném množství osolené vody uvaříme špagety, scedíme a vmícháme do omáčky. Pokrm dobře promícháme a podle potřeby přisolíme. |
4 | Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a ihned podáváme. |