Kasha se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kasha se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Červená řepa |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
550 g | Pohanka |
60 g | Sýr kozí |
120 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar zeleninový |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Červená řepa, Česnek, Cibule, Sýr kozí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať, Pohanka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kasha se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme olej a restujeme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a česnek, očištěné, na plátky nakrájené kloboučky hub a nadrobno nakrájený řapíkatý celer 8-10 minut. |
2 | Přidáme pohanku, restujeme ještě 2-3 minuty, zalijeme vínem a mícháme, dokud se všechna šťáva nevstřebá do pohanky. |
3 | Potom přiléváme po částech horký vývar za stálého míchání. Vždy počkáme, až se dávka vstřebá a pokračujeme asi 20 minut, aby pohanka změkla. |
4 | Nakonec do směsi vmícháme uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky a odstavíme z plotny. |
5 | Pokrm podáváme posypaný rozdrobeným sýrem a nasekanou petrželkou. |
6 | Vhodnou přílohou je chléb. |
Poznámka
Červenou řepu předem uvaříme nebo můžeme použít nakládanou řepu.