Brynzové taštičky od bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové taštičky od bači
Brynzové taštičky od bači
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36234 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
220 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 l | Podmáslí kysané 1% |
60 g | Pšeničná krupice |
80 g | Slanina vepřová |
4,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
4,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 648,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kopr čerstvý, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Podmáslí kysané 1%, Pšeničná krupice, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové taštičky od bači postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme, oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s hladkou moukou, solí (1 lžička), krupicí, 50 g brynzy a vejci. |
2 | V misce si vymícháme zbylou brynzu s pepřem, solí (asi 0.5 lžičky) a drobně pokrájeným omytým koprem. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji usmažíme dozlatova. Do hrnce dáme zbylou vodu se solí. |
3 | Těsto z brambor dáme na hrubou moukou pomoučený vál a řádně ho vypracujeme. Pak ho vyválíme na placku o síle asi 3 mm. Formičkou přibližně o průměru 5 cm vykrojíme kolečka. Na každé kolečko vložíme lžičkou kopeček brynzy s koprem, těsto přehneme na polovinu a okraje důkladně stlačíme. (Do taštiček použijeme přibližně 200 g brynzy.) |
4 | Taštičky dáváme hned do vařící vody, vaříme je přibližně 4-5 minut. |
5 | Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na talíře, polijeme slaninou, ozdobíme kopečkem ze zbylé brynzy a hned servírujeme. |
6 | Ke každé porci podáváme sklenici podmáslí. |