Jednoduchý recept

Platýsová filátka s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36274

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Citronová šťáva
125 g Hroznové víno
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mléko nízkotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Platýz - filety
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
3% Sacharidy 12 g
8% Tuky 6 g
15% Sodík 302 mg
44% Bílkoviny 25 g

Platýsová filátka s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Na plátky nakrájíme rybu a dáme do hluboké pánve s pokrájenými jarními cibulkami, solí, pepřem a vínem. Uvedeme do varu, pánev zakryjeme a dusíme 4 minuty. Poté rybí plátky přemístíme na servírovací mísu. Zakryjeme a udržujeme v teple.

2

Smícháme mléko, solamyl a přidáme do pánve s nasekaným koprem a smetanou. Uvedeme do varu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hroznové víno a citronovou šťávu. Prohřejeme 2 minuty, směsí přelijeme porce ryby a okamžitě podáváme.

Poznámka

Platýs bez kůže. Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept