Recept

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 16 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36280

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krystal
400 g Jahody zahradní
50 g Mouka polohrubá
100 g Mouka pšeničná hrubá
3 polévková lžíce Perník
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Sůl mořská
300 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
13% Sacharidy 48 g
4% Tuky 3 g
15% Sodík 294 mg
35% Bílkoviny 20 g

Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si jahodovou omáčku: očištěné a omyté jahody dáme do rendlíku, vidličkou je rozmačkáme a krátce, asi 1 minutu, povaříme. Na zahuštění přimícháme nastrouhaný perník. Přidáme cukr podle chuti a promícháme.

2

Do mísy dáme tvaroh, hrubou a polohrubou mouku, 1 vejce, 1 špetku soli a dobře vypracujeme těsto. Lžící těsto vykrajujeme a pomocí dlaní vytvoříme kulaté knedlíčky.

3

Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s lžičkou soli. Knedlíčky pomalu vhazujeme, promícháme a pomalu vaříme asi 4–5 minut podle velikosti. Musí vyplavat na hladinu.

4

Knedlíčky rozdělíme na talíře, přeléváme je jahodovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Zdobíme čerstvými jahodami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept