Jednoduchý recept

Zelné lívanečky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 42752

Ingredience

1 špetka Kmín celý
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mléko polotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
500 g Zelí kysané
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 688kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
23% Sodík 452 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zelné lívanečky postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme, nadrobno nakrájíme a vysypeme do mísy.

2

V mléce rozšleháme vejce, sůl, pepř,a kmín. Směs přilijeme k zelí a přidáme tolik mouky s práškem do pečiva, aby vzniklo řidší těsto jako na lívance. Nakonec vmícháme rozetřený česnek.

3

Na lívanečníku nebo na pánvi s trochou oleje pečeme z těsta lívanečky.

4

Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka

Množství mouky upravíme podle potřeby.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept