Kuřecí majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí majonéza
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3631 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 ks | Kuře |
200 g | Majonéza |
2 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 149,5mg |
Draslík | 431,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kuře, Majonéza, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí majonéza postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso uvaříme nebo podusíme. Uvařené maso zbavíme kostí a kůže. Zbylé maso nakrájíme nadrobno přes vlákno a smícháme s francouzskou majonézou (2 dílky majonézy smíchané s 1 dílem neslažené šlehačky) a dáme vychladit. |
2 | Listy z hlávkového salátu propláchneme a necháme odkapat. Poté je rozložíme na mísu. |
3 | Dobře vychlazenou majonézu vyskládáme na salátové listy a ozdobíme dílky citrónu a rajčete. |