Makrely se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3636 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 ks | Makrela obecná |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 255,7mg |
Draslík | 94,4mg |
Vláknina | 446,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit. |
2 | Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať. |
4 | Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu. |