Hrušky s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s Nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36419 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 ks | Hrušky |
2 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 230,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky, Sýr Niva (Rokfór), Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Zakapeme je citronovou šťávou a urovnáme do zapékací mísy. |
2 | Důlky po jádřincích naplníme meruňkovou marmeládou a přikryjeme sýrem nakrájeným na plátky. Podlijeme vínem a přidáme vločky másla. |
3 | Hrušky zapékáme v mírně vyhřáté troubě nebo pod grilem 5-10 minut. |
4 | Dezert podáváme teplý. |