Vesnické koláče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vesnické koláče
Vesnické koláče
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36469 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
30 g | Droždí |
50 g | Džem jahodový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
600 g | Mouka polohrubá |
250 g | Tvaroh měkký |
100 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 341,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh měkký, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vesnické koláče postup přípravy receptu:
1 | Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem. |
Poznámka
Podáváme teplé, potřené jahodovým džemem, posypané nastrouhaným tvarohem a cukrem.