Jednoduchý recept

Makrela na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36479

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
8 plátek Makrela - filety
50 g Mandle mleté
2 polévková lžíce Olej rostlinný
25 g Olivy zelené
25 g Olivy černé
1 polévková lžíce Ovesné vločky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 658kJ
4% Sacharidy 16 g
12% Tuky 9 g
18% Sodík 352 mg
8% Bílkoviny 5 g

Makrela na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájené jarní cibulky a dvě minuty smažíme. Nastrouháme kůru z pomeranče a odstraníme zbylou kůru a bílá vlákna. Pomeranče nakrájíme odshora dolů na každé straně po liniích až ke středu, abychom získali jednotlivé dílky. Využijeme i šťávu, proto krájíme na talířku. Každý dílek rozkrojíme na půlku.

2

V předehřátém grilu opražíme 2 minuty mandle.

3

Smícháme v misce jarní cibulky, mleté mandle, pomeranče, olivy, sůl, pepř a ovesné vločky. Pomerančovou směs rozdělíme na střed každého plátku makrely. Plátky srolujeme a propíchneme párátkem.

4

V předehřáté troubě je pečeme 25 minut.

5

Okamžitě podáváme.

Poznámka

Olivy vypeckované a nakrájené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept