Jednoduchý recept

Makrela marinovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35846

Ingredience

1 ks Limetka
4 polévková lžíce Majoránka
4 ks Makrela obecná
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 816kJ
1% Sacharidy 5 g
57% Tuky 43 g
10% Sodík 196 mg
122% Bílkoviny 69 g

Makrela marinovaná postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme pod tekoucí vodou z makrel šupiny. Rozřízneme makrelám břicho po celé délce, vykucháme je a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Po obou stranách ryb uděláme 5 šikmých zářezů. Ryby dáme do nekovového mělkého talíře.

2

V misce smícháme olivový olej, majoránku, utřený česnek, šťávu a kůru z limetky, pepř a sůl. Ryby přelijeme touto směsí a necháme v lednici marinovat 30 minut.

3

Makrely pečeme v předehřátém grilu z každé strany 6 minut a občas je potřeme marinádou.

4

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept