Recept

Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3650

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Likér pomerančový
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 ks Pomeranče
120 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vejce slepičí
200 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
14% Sacharidy 51 g
35% Tuky 26 g
1% Sodík 30 mg
11% Bílkoviny 6 g

Čokoládovo-kávová bomba s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170C.

2

Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.

3

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem a vanilkou ušleháme metličkami do pěny. Postupně přišleháme vejce a poté mírně vychladlou čokoládu.

4

Smícháme mouku a kypřicím práškem a kakaem a polovinu vetřeme do směsi. Přilijeme polovinu smetany, poté vmícháme zbylou mouku a smetanu spolu s likérem a nastrouhanou kůrou z pomeranče.

5

Vlijeme do formy a pečeme asi 45min. Vychladnout necháme ve formě, poté vyklopíme a podáváme dozdobené dílky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept